Sel aastal on pea igal pool suur õunauputus. Meie aias on see juba 3ndat aastat järjest. Ja kuigi ma ei ole väga suur õunamoosi fänn (arvestades kõiki teisi toredaid toormoosivariante) siis seekord tegin oma 10 purki Valge Klaari moosi.
Seda tegin siis nii:
Korjasin õunad. Obviously.
Koorisin, puhastasin ja tükeldasin ära. Täiesti puhtaks. The Full Monty.
Tegin 3L potitäie kaupa ja ühte potti lisasin u pool tassi vett põhja. Või vähem.
Ajasin siis keema ja keetsin kuni kõik oli päris pehme. Ei võtnud kuigi kaua aega, arvestades, kui pehme Valge Klaar juba by default on.
Seejärel saumikserdasin kõik läbi ja panin tagasi podisema. Lisasin moosisuhkrut - nii natukene - ütleme 100-150g/L kohta. No ja kuumutasin tõesti vaid max 10 min. veel.
Tuli mõnus siidine ja pehme.
Purgid pesin ära, hoidsin 100 *C ahjus u pool tundi ja kaaned keetsin läbi.
Siis purki ja jahtununa külmkappi. Muidu võiks panna keldrisse. Moosisuhkruga võib panna ka lihtsalt kappi aga kuna panin seda väga vähe siis tõenäoliselt ei säili. Ja keldris on meil u 20* sooja...
Väga väga maitsev tuli ja kurb on, et külmkapis nii palju ruumi võtavad. Ja rohkem teha ei saa.
Siin ta siis on!
Ideaalis ma muidugi tahaks, et kõik mu purgid näeksid välja sellised:
Aga on mul jeee selle jaoks aega! Proovisin teha pingutuse ja silte peale kleepida. Ühe isegi lõikasin välja. Aga kinnitada seda ei jõudnudki, et sest liimi polnud. Nii palju siis sellest.
Kes nüüd lähemalt vaatavad, et oo mis peenmõnusa tekstuuriga beežikas paber, raudselt taaskasutatud paberist ja ma ei tea mis toonitud rustic-vintagetooni. Well. See on kohvifilter.
Praegu võid küll purgid külmkapist välja võtta ja õuemajja viia...
VastaKustutaJa siis passin seda ööd kus tuleb äkitsi -6 ja kõik külmuvad lõhki. Mida vähem meelespidamisi pähe kuhjan, seda tõenäolisemalt ellu jään ;)
Kustuta